Miért van új világszemléletre szükség?
Mielőtt megpróbálnánk a Felemelkedett Mestereket és a tanításaikat valóban megérteni, fontos, ha szem előtt tartjuk azt a tényt, hogy úgy nevelkedtünk, hogy a világszemléletünknek köze se volt a valósághoz.  Az általunk megismert világszemlélet ugyanis dualista, amely más egyéb mellett azt jelenti, hogy olyan képet tár elénk, amely szerint a világ egymástól elkülönülő részekből áll.
A hagyományos kereszténység és sok más vallás szerint például létezik az anyag világa és a menny, ahová azonban saját erőből az ember nem juthat el, mert ehhez egy külső vallásra és annak papságára van szükség.  A tudományos materializmus szerint csak az anyagi világ létezik, rajta kívül nincs semmi.  A materializmus szerint az anyag a tudattól elkülönülve létezik, ezért nem uralkodhatunk az anyagon. 
Évezredeken át szinte minden vallás rendelkezett egy olyan misztikus ággal, amely túllépett a dualista világszemléleten.  1905 óta pedig a tudomány is utat nyitott a misztikus világszemlélethez. Albert Einstein bebizonyította, hogy a világ nem elkülönült alkotórészekből áll.  Az einsteini formula szerint ugyanis minden energia, amelynek megfelelően a valóság energia-, rezgésfolytonosságból áll.
Ez a nézet túllép az anyagi világszemléleten, amely szerint nincs semmi az anyag világán kívül. Einstein alapján a rezgések végtelen sora létezhet, amelyek némelyike a jelenlegi tudományos eszközeink számára érzékelhetetlen. Más szavakkal, Einstein matematikailag azt bizonyította, hogy lehetséges, hogy a misztikusoknak igazuk van akkor, amikor azt állítják, hogy létezik spirituális világ az anyag világán túl. 
Einstein nem igazolta tehát a hagyományos vallásoknak megfelelő különálló föld és menny koncepcióját.  Éppen ellenkezőleg; megkérdőjelezte azt.  Einstein szerint ugyanis minden energia, és az egyetlen különbség az egyik és a másik energiaforma között csupán a rezgésből adódik.  Ez azt jelenti, hogy minden energia egy másfajta energiává alakítható a rezgésének a megváltoztatásával. 
Einstein egyenlete alapján az anyagi világ nagyon magas rezgésű energiából keletkezett, amelynek a rezgése bizonyos redukciós faktorral lett csökkentve, amely szerinte a fénysebesség négyzete.  Ebből az következik, hogy az anyagi világegyetem ugyanabból az energiából keletkezett, mint a spirituális valóság.  Az anyag ugyanis alacsonyabb rezgésű spirituális energia.  
Ebből az következik, hogy az anyagi világegyetem ugyanabból a szubsztanciából áll, mint a spirituális világ, vagyis inkább a spirituális világ kiterjesztése.  Ez azt jelenti, hogy nincs áthatolhatatlan akadály a két világ között.  Külső vallásra nincs tehát a földön szükség ahhoz, hogy kvalifikáljátok magatokat a mennybe.  A tudatszintetek felemelésére van azonban szükség ahhoz, hogy közvetlenül is megtapasztalhatjátok a spirituális világot úgy, mintha a mennyben volnátok. 
A Felemelkedett Mesterek legalapvetőbb tanításának megfelelően: Isten országa bennetek van.  Ez pedig valójában azt jelenti, hogy annak kulcsa, hogy a személyes életeteket megváltoztassátok a Földön, és a felsőbb valóságba jussatok a tudatszintváltás.  Ezért a Felemelkedett Mesterek tanításai arra összpontosulnak, hogy számotokra olyan elképzeléseket, gyakorlati eszközöket adjanak, amelyek hozzásegítenek benneteket ehhez a tudatszintváltáshoz.
Közvetítette: Kim Michaels 
Közzétette: Sandal-Bárány Tünde Nikoletta / www.angyalokfenye.hu
(Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a napi hírekről, üzenetekről, amik segíthetik életedet.
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.