• FRISS

  2014. szeptember 22., hétfő

  A negatív hang - mi akadályozza az angyalokkal a kapcsolatteremtést

  Az egónak van egy olyan jellegzetessége, amely néha megakadályozza az angyalokkal való kapcsolatteremtést. Az egó önmagában nem rossz, akkor sem, ha bizonyos körökben igen rossz a híre. Egónk az, amely szívén viseli legfontosabb érdekeinket; azon ügyködik, hogy megvédjen a csalódásoktól vagy az esetleges kudarcoktól minket. De ha szerető önelfogadással nem nyújtunk elegendő táplálékot neki, akkor kialakul bennünk egy negatív hang, mely mindig olyan érzéseket kelt bennünk, hogy érdemtelenek vagyunk, és ez a hang egyfolytában kritizál minket.
  Ezt a negatív hangot a fejünkben halljuk. Ez az a részünk, mely folyton ítéletet mond felettünk, s az ítélet így hangzik: „Bűnös vagy” vagy „Nem vagy elég jó”. Folyton másokkal hasonlítgat össze minket, (s az összehasonlításban általában alul maradunk), szid vagy kritizál, és a perfekcionizmus elérhetetlen céljait állítja elénk. Az is lehet, hogy hízeleg nekünk, mégpedig azáltal, hogy másokban folyton hibát talál és hiányosságaikért korholja őket, így akarja elérni, hogy jobban érezzük magunkat.
  Ez a negatív hang néha egyes szám első személyben beszél pl. „Teljesen reménytelen eset vagyok.”;„Soha nem viszem semmire.”; de néha második személyt használ mint pl. ha ilyesmit mond: „Te kis hülye, hát ezt meg miért csináltad?”. Teljesen lehetetlen, hogy a szívünk nyitott legyen olyankor, amikor ez a hang veszi át bennünk az irányítást.
  Rájöttünk arra, hogy úgy bánhatunk el legkönnyebben ezzel a hanggal, ha először is felismerjük. Először csak vegyél tudomást róla: „Aha, itt a kis negatív hang.” Ekkor - mint egy, a figyelmünkért sivalkodó gyerek - hangja elcsitul, hiszen megkapta, amit akart. Ha felismered és tudatosan érzékeled jelenlétét, akkor pontosan megtudhatod azt is, miféle negativitást dédelgettél magadban eddig.
  Hogy megkönnyítsük számodra mindezt, itt egy lista a leggyakrabban előforduló negatív hangocskákról, illetve azokról a viselkedésmódokról, melyeket az a hang indít el bennünk:

  Érdemtelenségérzés
  Intimitástól való félelem
  Kétely
  Elhagyatottság
  Félelem a csalódástól
  Elutasítottság
  Perfekcionizmus
  Neheztelés
  Büszkeség
  Irigység
  Meg nem felelés érzése
  Féltékenység
  Kritizálás (magunké és másoké)
  Bűntudat
  Düh
  Áldozattá válás
  Gyűlölet
  Szégyen
  Gyász
  Hibáztatás
  Önmocskolás
  Becstelenség
  Elidegenedettség érzés
  Tagadás
  Uralomvágy
  Összpontosítás hiánya (céltalanság)
  Ambivalencia/önellentmondás
  Halogatás
  Határozatlanság
  Fáradtság
  Unalom
  Depresszió
  Apátia (érzéketlenség), fásultság
  Mohóság
  Mindannyiunkra más és más jellemző.
  Közzétette:  Sandal-Bárány Tünde Nikoletta / www.angyalokfenye.hu
  (Az írást csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
  Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, csatlakozz FACEBOOK oldalunkhoz, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a napi hírekről, üzenetekről, amik segíthetik életedet.

  Az angyalok tudják a választ

  • Kommentek/Comments
  • Facebook Comments

  0 megjegyzés:

  Megjegyzés küldése

  Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

  Item Reviewed: A negatív hang - mi akadályozza az angyalokkal a kapcsolatteremtést Rating: 5 Reviewed By: Angyalok Fénye
  Scroll to Top